Bu Blogda Ara

4 Temmuz 2014 Cuma

ÇİN ASTROLOJİSİ

Çin astrolojisi hayvanlar halkasından meydana gelmektedir. 

   Latin astrolojisi gibi insanı 12 değişik burç ve sembollerle tanımlar ve kişinin burcunu bulmak için doğum tarihi kullanılır. Latin astrolojisi yıldız sistemleri ile ilgiliyken, Çin astrolojisi hayvanlar halkasından meydana gelmektedir. Yıllık burçlardan oluşan Çin astrolojisinde her yıl bir hayvan sembolü ile temsil edilir. 

Fare (ROMANTİK)
Fareler hırslı,etkileyici,akıllı ve bencildirler.Genellikle iş yaşantılarında başarılı olurlar.Fare kızı, girişkendir; sürekli birilerini bir partiye davet eder ya da davetler alır. Bir yakışıklıya çıkma teklif etme konusunda hiç de utangaç davranmaz. Onun için iyi görünmek çok önemlidir. Gardırobuyla ve dış görünüşüyle her zaman gurur duyar. Bir fare odadan içeri girdiğinde, bütün gözler onu izler.Fare çalışkanlığı temsil eder. Fareler, şafaktan gün batımına kadar tüm gün ders çalışabilirler. Yeni projeler üreterek okulda çok başarılı bir tablo çizerler. Kolayca sosyalleşirler ve eğlenceyi çok severler. Konuşmaya ve hareket halinde olmaya bayılırlar. Hollywood yıldızlarından gök bilimine kadar her konuda fikirlerini söylemekten çekinmezler. Merkür’ün etkisinde olan doğalarının tipik özelliği olan hayırseverlikleriyle en beklenmedik zamanlarda seni şaşırtabilirler.
Öküz (DÜZENLİ)
Öküzler dürüst,güvenilir ve kibardır.Sabırları ve çok çalışmaları onlara başarıyı getirir.Öküz, düzenli, mantıklı 
ve bazen de biraz sıkıcıdır. Öküz, lider değil takipçidir ve bir paketin parçası olmayı tercih eder. Öküz’ün en güzel özelliği güvenilir olmasıdır.Öküzler, ortada bir problem varsa, çözerler. Derin düşünmez, yalan söylemez ve aldatmazlar. Her zaman dürüst davranırlar. Düzenli, dikkatli ve yavaş tepki veren Öküz, gönül meseleleri de dahil olmak üzere hiçbir konuda ölçüp biçmeden karar vermez. Eğer o birine bağlanacaksa bu oldukça yavaş gerçekleşir. Hiçbir şeyi şansa bırakmaz. Birine güvenmeye karar verdiğinde ise, korumacı, karşısındakini hem finansal hem de duygusal anlamda destekleyen bir sevgili olacaktır.inatçılığı ve hatasını kabul etmeme özelliği bazen karşısındakini bezdirebilir.Bir Öküz’ü karşına almamaya dikkat et! Duygularını büyük oranda kontrol edebilse de eğer çok fazla kışkırtırsan, her şey kötüye gidebilir. Ayrıca geçmişteki incinmelerden dolayı kin duyabilir.
Kaplan (SEKSİ)
Kaplanların kararlı ve çoşkun,üstün bir yapıları vardır.Mevcut potansiyellerini beklenmedik durumlarda sergilerler.Kaplan’ın kişiliği birçok özelliğin harika bir karışımıdır. Kaplanlar etrafında bulunabilecek en iyi insanlardır. Yaşam enerjisiyle doludurlar ve etraflarındaki herkese neşe saçarlar. Mizah duyguları kendileri de dahil her şeye gülmelerini sağlar.Bir Kaplan senden onun problemini çözmeni beklemez. Tek ihtiyacı olan onu dinleyecek birinin yanında olmasıdır. Zaten ona öğüt vermenin de bir anlamı yoktur çünkü eninde sonunda bildiği yoldan gider.Bağımsız ruhundan dolayı Kaplan Kızı, genellikle yalnız yaşamayı sever ama sevilmekten çok hoşlanır. Onun birlikte olacağı yakışıklı, ona zaman ayırmalı ve istediklerini yapmalıdır.Onlar için “sıkıcı” kelimesini kullanmak kesinlikle imkansızdır. İnanılmaz çekici olmalarının sebebi de bu kadar pozitif olmalarıdır. Hayatlarının her günü bir şeyler olup biter. Değişikliği severler. Maceraya açık olan Kaplanların sağı solu pek de belli olmaz.
Tavşan (CİNGÖZ)
   Tavşanlar genellikle cömert ve arkadaş canlısıdır. Yaşadıkları ortamda ilgi çekmeyi severler.Tavşan’ın en etkileyici özelliği, sınırsız sempati kapasitesidir. Süper bakıcılar, şefkatli terapistler ve mükemmel arabuluculardır.
Ayrıca harika dostturlar. Onun bilge öğütlerine herkes saygı gösterir, zaten o da öğüt vermeye bayılır.Rekabet ya da meydan okuma durumlarından hoşlanmazlar. Ama sessiz dış görünüşlerinin altında, hırslı bir yapıları ve güçlü istekleri vardır.Bazen Kedi olarak da isimlendirilen Tavşan, şanslı bir burç olarak kabul edilir. 
Karşısındaki kişinin karakterini çok iyi algılar ve aldatılması zor kişilerdir. Bu yüzden ‘zeki’ olarak tanımlanırlar. Tavşanlar, yalnızken içe dönük davranışlar sergileseler de başkalarıyla birlikteyken hayata dönerler.güzel şeyleri severler. Özellikle ipek, kaşmir, manikür, pedikür, cilt bakımı gibi şeyler tam ona göredir. Hep utangaç görünür, bu da birçok yakışıklı için heyecan vericidir. Kendisine bakabilecek ve onunla ilgilenecek birine ihtiyaç duyar.Genellikle neşeli, nazik ve şefkatlidirler. Bir Tavşan’ın arkadaşı veya sevgilisi olmak dünyanın en güzel şeyidir çünkü yakın çevresine karşı müthiş sevgi doludur.
Ejderha (DİNAMİK)
Ejderhaların Enerjik bir yapıları vardır.Hevesli ve kendine güvenen kişilerdir Ejderhalar etkileyici, hırslı, başarılı ve gerçekçidirler. Derin düşünürler ve büyük egolarını durdurabilen tek şey de entelektüel kişilikleridir. Kendini önemli görme özelliklerini törpüleyebilirlerse çok iyi dost olurlar.Ejderhalar kazanmayı severler ve genellikle de kazanan onlar olurlar. Lider olarak doğarlar ve sonsuz enerjileri ve sürekli hareketlilikleri bazen arkadaşlarını ve sevgililerini yorabilir. Coşkuları yüzünden hep yüksek sesli konuşurlar ve bulundukları ortamda hemen dikkat çekerler.kendine çok güvenir. Son moda giysiler giyer ve bakımlı olmanın şıklıkla ayrılmaz bir ikili olduğunu bilir. Kalabalığa karışmayı sever. Popüler olmak için yanıp tutuşur ve eninde sonunda da parlak bir yıldıza dönüşür. Formda kalma konusunda da kararlıdır. Egzersiz yapar ve doğru beslenmeye çalışır.Korkusuz ejderha hükmeder! Odaya bir ejderha girdiğinde, bütün gözler ona döner. Bir sunum yaptığında herkes onu dinler. Evde de şüphesiz herkesin patronudur.Fiziksel görünümünün yanı sıra, etkileyici ve gizemlidir. Çarpıcı bir mizah anlayışı ve kıvrak bir zekası vardır. Hangi mesleği seçerse seçsin saygı görür. Mantıklıdır ama eleştirilmekten hiç hoşlanmaz. Bunalımlı ruh halinden, kendini iyi hissettiğinde ve hazır olduğunda çıkar. Kolay kolay kimsenin programına uymaz, kendi planını kendi yapar
Yılan (TUTUMLU)
Her zaman kontrol altında olmayı severler.Muhafazakar bir yapıları vardır.Yılanlar, Çin zodyakının on iki burcu arasında en derin düşünen burçtur. Doğuştan gelen bir bilgelikle donatılmıştır. Her şeyi görürler ama her şeyi herkese söylemezler. Diğer insanlarla mümkün olduğunca az iletişim kurup kendi dünyalarında yaşamak isterler. Havalı ve ilgisiz olmakla suçlanmalarının sebebi de budur Yılan’ın içsel bilgeliği ona altıncı hissi hediye eder. Bir kulağı daima deliktir ve her şeyi bilir. Yılan kızı, gizemli, baştan çıkarıcı ve merak uyandırıcıdır. Yakışıklılar onun dikkatini çekmek için ne yapacaklarını şaşırırlar. Romantizmin heyecanını çok sever.İyi yaşamak, güzel yemekler yemek, oyunlara gitmek ve her türlü kültürel etkinliğe katılmak isterler. Yumuşak konuşurlar ve kibardırlar. Çok fazla ilgi odağı olmaktan da hoşlanmazlar. Bunun yerine bir kenara çekilip insanların neler yaptıklarını izlerler. Sonraki zamanlar için bilgi depolarlar. İyi giyinirler ve herkese çok asil davranırlar.Her zaman en iyi şekilde görünmek isterler. Vücutlarına çok dikkat ederler. Birkaç ayda bir saç şekillerini değiştirdiklerinden sürekli kuaföre giderler. İç çamaşırları, aksesuarları, ayakkabıları da dahil olmak üzere günde birkaç kez kıyafet değiştirebilirler.Yılanların eli çok sıkıdır. Paralarına hiç kıyamazlar ama güzel şeyler elde etmeye de bayılırlar. 
At (SOSYAL)
Atların özgür,güvenilir ve güçlü bir yapıları vardır. Genelikle dürüst ve sadık kimselerdir.İyi bir politikacı yahut araştırmacı olabilirler.Atlar, zekaları normalin üzerinde kişilerdir ve tanrı vergisi şaşırtıcı bir ikna yeteneğine sahiptirler. Tatlı dille yılanı bile deliğinden çıkarabilirler. Bir At’a “hayır” demek çok zordur. Karşı konulması güç kişilerdir.kendine güvenen sosyal ustalığa sahip biridir. Bir odaya girerken omuzları daima dik ve başı yukarıdadır. Şık ve klasik tarzda giysiler seçer. Kendine bakar ve çok zariftir. Ama stres altındayken kaprisli ve kışkırtıcıdır. Eğer mizah yeteneği daha çok ve egosunu da daha az kullanabilirse daha uyumlu biri olabilir. Neyse ki dürüst, açık sözlü, neşeli bir dost ve iyi bir sevgilidir. Her ne yaparsa da iyi yapar. Atletizm birçok at için çok önemlidir. Çevik, ince, hareketli ve güçlüdürler. Maraton, koşu, paten, kayak, bisiklet sporu gibi dayanıklılık gerektiren dallarda, çok başarılı olurlar. Hava fırtınalı olmadığı sürece bir atı evde otururken göremezsin. Enerjilerini fiziksel aktivitelere boşaltmak streslerini atmalarına yardımcı olur.Çin zodyakında At, Batı zodyakındaki İkizler burcuyla aynı özellikleri gösterir. Yani çift kişiliklidir ve değişken duygulara sahiptir. Atlar, bir an neşeli ve iyimserken, bir anda inatçı ve sinirli birine dönüşebilirler. Ama genellikle canlı ve geçinilmesi kolay kişilerdir. Yaşamlarının ve okul hayatlarının hangi yönde gitmesi gerektiğini bilirler ve ona göre adımlar atarlar. At’ın, aniden parlayan ve sonra hemen yatışan patlayıcı ve coşkulu bir yapısı vardır. Çoğu insan,  çevrelerinde dengesiz çıkışlar yapan ya da öfkelendiğinde kolayca etrafındakilere bağıran biriyle zaman harcamak istemez. Kendilerini patron sandıklarından, Atlar “lütfen” ya da “teşekkür ederim” kelimelerini kullanmaya pek gerek görmezler. Çoğu zaman etraflarına emirler yağdırırlar.


Keçi (utanğaç)
Çok sabırlı kişilerdir.Baskı altında kendilerini kontrol altında tutmayı iyi bilirler.Takım çalışmasının aranan kişiliklerindendir.Keçi’nin iyi bir kalbi vardır ama bu duygularının sömürülmesinden endişelenir. Duygusal olduğu için televizyon ve gazetelerdeki kötü haberlerden uzak durmalıdır. Sadık Keçi, bu sorunları kendi problemleri gibi algılayacağı için günler boyu üzülebilir.Duygusal ve parasal yönden oldukça cömert olan Keçi, sana kalacak yer, yiyecek yemek, hatta üzerindeki kıyafetleri bile verecektir. Verilen her şeyin onlarca kat olarak geri döneceğini bilir. Zaten bu yüzden de Keçi aşkta ve parada şanslıdır.Yumuşak huylu, hatta çekingen Keçiler, şefkatli ve fedakar doğalarıyla bilinen nazik ruhlardır. Daha az şanslı kişilerin haklarını savunur ve daima haksızlığa uğrayanları desteklerler.destekçidirler. Bir ekibin parçası olmaktan hoşlanır. Ama kışkırtılmaktan ya da kızdırılmaktan hiç hoşlanmaz. Kınanmaya karşı da aşırı hassastır ve kolayca ağlayabilir. Pasiftir ve dikkat çekip onaylanmak için can atar. Kişisel hijyen konusunda bir fanatiktir. Kur yapmayı sever. Çocuksu ve masumdur ama vahşi bir cazibesi de vardır. Yakışıklılar, çaresiz Keçi’ye ilgi göstermek isterler ama görünüş çoğu zaman onları aldatır. Güçsüz gibi görünse de kendi ayakları üzerinde durabilir. En önemli fiziksel özelliği de insanı içine çeken büyüleyici gözleridir.
Maymun (DELİ DOLU)
Çin astrolojisine göre şanslı burçlardan biri de maymundur.Büyük bir mental enerjiyle doğarlar. Doğuştan çabuk öğrenme yetenekleri vardır.Üretken kişilerdir.Maymunlar, tanrı vergisi çenebazlıkları, insanları etkileme ve kendilerine çekme yetenekleriyle harika birer politikacı, aktör ya da avukat olabilirler. Onlarla takılmak çok eğlencelidir ama bazen kontrolcü olabilirler. Maymunlar hata bulma eğiliminde olurlar ve dizginlenemez egoları bazen uzun süreli ilişkilerin yolunu kesebilir. Kendilerine o kadar çok önem verirler ki bazen en yakın arkadaşları bile onların kibrinden sıkılabilirler. Ama Maymun, bu durumu hiç kafaya takmaz çünkü onunla arkadaş olmak isteyecek pek çok kişi olduğunun farkındadır. Kim zeka kokan bir mizah yeteneğine karşı koyabilir ki? Maymunlar akıllı, kavrayışı yüksek ve zeki kişilerdir. Her konuda çok yeteneklidirler ve sözcükleri çok iyi kullanırlar. İş hayatında büyük başarı gösterirler ve her ne yaparlarsa başarıyı yakalarlar.yaratıcı, yaramaz ve meraklıdır. Özellikle aşk meselelerinde durup dururken fikrini değiştirebilir. Tıpkı hava gibi değişkendir. Muhteşem bir güzelliğe sahip olmasa bile yaşam dolu karakteriyle her yakışıklıyı etkileyebilir. Saçları ve görüntüsü konusunda çok takıntılı olduğu için her zaman mükemmel görünmeyi de başarır.

Horoz (TİTİZ)
Horozlar yürekli ve kahraman kişilerdir.Şarkı söylemeyi ve müzik dinlemeyi severler.Hayal güçleri çok gelişmiştir.Düzenli ve tertipli Horozlar’ın bir gözleri hep ayrıntılardadır. Çoğu zaman diğer insanların hislerini göz önünde bulundurmaksızın, akıllarında ne varsa söylerler. Dürüstlükleri bazen incitici olabilir, bu yüzden sadece gerçeği duymak istemiyorsan, bir Horoz’a sakın fikrini sorma.Horoz, önderdir. Çinliler, Horoz’u bütün burçların en değişkeni olarak kabul ederler. Horoz; zeki, cesur, kendine güvenen ve güvenilir biridir ama tüm bunların altında içine kapanık, inatçı ve hüzünlü bir kişilik de vardır. Horozlar oldukça cimridir. Parayla araları çok iyidir ve parayı nasıl idare edeceklerini iyi bilirler. Bütçeli yaşamak onların ikinci özelliğidir. Aynı zamanda zamanı ve enerjiyi de bütçeli kullanırlar.Dünyaya kafa tutabilir. Hayata karşı katı bakış açısı bazılarını rahatsız edebilir. Ama o birilerini karşısına almaktan asla çekinmez. Sadece kendisinden daha çekingen olanlara karşı büyük bir tutku besler. Bu yırtıcı görünüşüne rağmen iyi bir arkadaş ve süper bir sevgili olur.Dış görünüşüyle hep gurur duyar. Saçları her zaman şık ve bakımlı, elleri bakımlı ve kıyafetleri her duruma uygundur. Gözleri şeffaf ve dikkatlidir. Her şeyi görür.Horoz, hatalar konusunda bildiğinden şaşmaz. Her zaman o haklıdır bu da dostluklarını ve aşklarını yıpratır. Böyle zamanlarda onları pek ciddiye almamak gerekir.

Köpek (DİKKATLİ)
Köpekler dürüst ve arkadaş canlısıdır.Çin astrolojisinin candan (samimi) burcu olarak tanımlanırlar. Eğer yalnızca bir tane yakın arkadaşın olacaksa mutlaka onu köpek burcundan seçmelisin. Köpek, sadakati sayesinde sevdiklerini asla yarı yolda bırakmaz. İnanılmaz vefakarlığından dolayı da tüm gönül ilişkileri hep uzun ömürlü olur.Köpekler çok fazla sosyalleşemezler. Sabaha kadar arkadaşlarıyla dışarıda takılmaktansa evde sakin bir gece geçirmeyi tercih ederler.Köpekler, oldukça sorumluluk sahibi kişilerdir ve kendi işlerini kendileri hallederler. Eğer biri gelip kendiliğinden yardım etmek istemezse, asla kimseden yardım almazlar. Genel olarak Köpek burçları, sevecen, nazik, dürüst, çalışkan, esprili ve sadıktır. Ama her zaman kendi istekleri doğrultusunda hareket ederler. Köpek Çin zodyakındaki en cana yakın burçtur. Geçinilmesi kolay kişilerdir. Yakın dostlarına, ailelerine ve sevgililerini yol boyu eşlik edebilirler.Köpekler ikiyüzlülükten hoşlanmazlar. Yalana ve hırsızlığa tahammülleri yoktur. Yüksek bir ahlak anlayışına sahiptirler ve mızıkçılığa çok kızarlar.Köpekler sade ama çok şık giyinir. Ama asla gösteriş meraklısı değildir. Yüzünü ortaya çıkaran, zarif bir makyaj ve saç şeklini tercih eder. Açık havada doğayla baş başa olmaya bayılır ve şehir hayatı onun için çok stresli ve gösterişlidir.
Domuz (DUYGUSAL)
Domuzlar cömert ve toleranslıdır.Barışçıl ve faziletli yapıları ile sevilen kişilerdir.Genel amaçları insanlar içerisinde en iyisi olmaktır.Domuzlar Çok hareketli tipler değillerdir ama okul, aşk ya da iş ortaklıklarında mükemmel bir partner olurlar. Herkesin dürüst olduğuna inanırlar ve iyi niyet doludurlar. Onların kocaman yürekleri, bütün arkadaşları için şefkat ve zor durumda olan kişilere karşı samimiyet duygularıyla doludur. Aldatılması kolay kişiler olmalarına rağmen, dünyadaki en hoş insanlardır.Domuzlar, tıpkı Keçiler ve Tavşanlar gibi diğer insanlarla uyum içerisinde yaşamak isterler. Tartışmalardan hoşlanmazlar ve vahşetten uzak dururlar. Çok iyi bir dinleyicidirler ve karşılarındakinin tüm sıkıntılarını dinlemeden hiçbir yere ayrılmazlar.Domuzlar, görev bilinci gelişmiş dürüst ve sade insanlardır. Zaman zaman kaba görünseler de bu görünümün altında, derinlerde bir yerlerde altın gibi bir yürek taşırlar.Zamanının çoğunu hayal kurarak geçirmekten hoşlanır. Doğasında romantizm vardır; aşk hikayelerini ve romantik komedileri çok sever. Yalnız televizyon karşısında hareketsiz geçirdiği saatler yüzünden kilo alma eğilimi olduğunu da hep göz önünde bulundurmalıdır. Domuzlar  sıcakkanlı ve şefkatlidir. İyi huylu bir sevgili olduğu için de yakışıklılar ona bayılır. Onun en büyük numarası da yardıma muhtaçmış gibi görünüp aslında hiç de öyle olmamasıdır. Ne istediğini tam olarak bilir ve çok şey ister.


1 yorum: